Procesmanagement

Procesmanagement

 

Eendaagse training procesmanagement

De training Procesmanagement richt zich op de kwaliteit van processen in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Organisaties stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van processen, immers een goed verlopen proces draagt bij aan de kwaliteit van het inhoudelijke resultaat. Tijdens deze training worden de diverse ins en outs van procesmanagement onder de loep genomen. U leert effectief invulling geven aan ­procesmanagement. De training heeft een sterk praktijk­gerichte opzet, zodat u direct de meerwaarde ervan merkt in uw werk.

Aan de hand van een praktijkcasus wordt de theorie van procesverbetering en het managen van processen besproken. Daarmee krijgt u inzicht in het verloop en structureren van processen (procesontwerp). Verdieping vindt plaats door te oefenen met de leerstof zodat het procesmanagement ook op de eigen situatie wordt toegepast. Na afloop van deze training ben je in staat om bedrijfsprocessen naar een hoger niveau te brengen.

Als u dat wenst kunt u uw eigen casus meenemen naar de cursus, zodat u daarmee kunt oefenen. Tijdens deze training is ruime gelegenheid tot interactie, oefenen met de aangereikte of zelf meegenomen casus.

 

Voor wie:

De training is bedoeld voor beleidsmedewerkers, adviseurs, managers en leidinggevenden die betrokken zijn bij complexe processen en procesontwerp. De training is ook geschikt voor diegenen die in de toekomst deze rol gaan vervullen.

 

De te behandelen onderwerpen:

  • De principes van procesdenken en procesmanagement;
  • In kaart brengen van de huidige processen (modellen, technieken en instrumenten) en deze analyseren;
  • Risicoanalyse uitvoeren van een proces;
  • Kern prestatie indicatoren en Prestatie indicatoren bepalen en normen definiëren;
  • Processen (her)ontwerpen en invoeren;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.