[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Met de invoering van de herziene Woningwet en het Besluit Toegelaten Instellingen Volkshuisvesting (BTIV) gelden nieuwe regels voor woningcorporaties. Maar de nieuwe Woningwet heeft ook een aantal veranderingen voor de gemeente met zich meegebracht. Tijdens deze studiemiddag worden deze veranderingen en de praktische consequenties daarvan uitgebreid toegelicht.
De corporaties en gemeenten hebben voortaan meer met elkaar te maken en ze zullen het meer samen moeten doen. De corporatie dient met haar werkzaamheden namelijk bij te dragen aan het gemeentelijk volkshuisvestingbeleid. Corporaties staan thans onder directe aansturing van de gemeenten. De gemeente dient derhalve expliciet toestemming te geven aan de corporatie voor niet-DAEB-activiteiten (diensten van algemeen belang). Ook kan de gemeente meer invloed op de woonruimteverdeling uitoefenen door het vaststellen van een huisvestingsverordening.
Tijdens deze studiemiddag gaan we in op de nieuwe instrumenten van de gemeenten, de (juridische) knelpunten en praktische handvaten, maar vooral ook de vraag: hoe kunt u hierop het beste inspelen? De deelnemers ontvangen bij aanvang van de studiemiddag een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en relevante achtergrondinformatie. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.
De doelgroep betreft juristen en (juridisch) medewerkers vastgoed, grondzaken en RO binnen gemeenten. Voorts managers vastgoed, managers strategie & beleid en beleidsmedewerkers vastgoed die werkzaam zijn bij woningcorporaties.
mr. Sipke Bosma, advocaat (partner) bij Bosma | van Ast vastgoedadvocaten in Beetsterzwaag. Sipke heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, onder meer door het volgen van de Grotius specialisatieopleiding onroerend goedrecht. Hij is helder in zijn bewoordingen en kent deze materie vanuit zijn dagelijkse praktijk.
€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.
mr. Sipke Bosma (vakinhoudelijk)
+31 (0) 621 691 875
sipke@bosmavanast.nl
drs. Ben Bruinier
+31 (0) 615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]