De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

23-05-2017 van 13.00 - 17.00

€ 275

Doel:

Tijdens deze actualiteitenmiddag informeren wij u over de invoering van een nieuw stelsel van kwaliteitsborging voor het bouwen en de versterking van de positie van de bouwconsument (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok heeft een uitgebreid samenhangend voorstel ingediend namens het Kabinet bij het parlement. Het voorstel heeft betrekking op o.m. de wijziging van de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en het Burgerlijk Wetboek.

Hoe kunt u inspelen op de veranderingen en de nieuwe situatie? Welke bestaande en nieuwe instrumenten kunnen hoe gebruikt worden en wanneer? De stand van zaken, de planning en de relatie met andere technische en publiek c.q. privaat rechtelijke aspecten komen uitgebreid aan de orde.

De informatie is gebaseerd op het KB, het voorstel van Wet, de Memorie van Toelichting, het Advies van de Raad van State en Nader Rapport, het verslag van de TK cie. behandeling met de gerelateerde Nota naar aanleiding van dit verslag. De praktijkervaringen sinds 2000 bij try-outs van werken met instrumenten zoals bijvoorbeeld een beoordelingsrichtlijn BRL door gecertificeerde partijen zullen besproken worden

Tijdens de actualiteitenmiddag is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelnemers ontvangen een week voordien een intakeformulier waarop bijzondere aandachtspunten dan wel specifieke vragen kunnen worden aangegeven. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Deze actualiteitenmiddag is bestemd voor medewerkers bij gemeenten en omgevingsdiensten die betrokken zijn bij het bouwproces. Voorts medewerkers van private bouwpartijen.

De te behandelen onderwerpen:

  • De stand van zaken;
  • De ervaringen met try-outs;
  • De gedetailleerde planning van de gefaseerde invoering;
  • Verwachtingen m.b.t. juridische consequenties voor alle belanghebbenden;
  • De beschikbaarheid van essentiële onderdelen c.q. (soorten) instrumenten;
  • De bouw gerelateerde consequenties voor planning, relaties en organisaties van allerhande processen;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen. 

Docent:

ir. Henk H. van Zeeland bi., sinds 1981 ad hoc adviseur van het Ministerie inzake bouwkwaliteit, regelgeving, normen en certificering. Hij is lid van diverse adviescolleges en colleges van deskundigen. Naast zijn praktijk als architect heeft hij ervaring met het verzorgen van rechtsbijstand en het certificeren van partijen, producten & processen.

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

ir. Henk H. van Zeeland(vakinhoudelijk)
+31 (0)622 613 738
info@vanzeeland.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
23-05-2017
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 275

Docent

ir Henk H. van Zeeland

Locatie

OKS Amersfoort

Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN  Amersfoort
+ Google Maps