Uw Vth-taken ‘toekomstproof’?

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uw Vth-taken ‘toekomstproof’?

13-06-2017 van 09.30 - 16.30

€ 475

Doel:

Nieuwe wetgeving, betere dienstverlening en toenemende complexiteit van bouwregelgeving stellen steeds hogere eisen aan organisatie en medewerkers van afdelingen vergunningverlening, toezicht en handhaving (vth). Daarnaast vragen steeds meer gemeenten zich af of ze vth-taken nog wel zelf willen uitvoeren of dat samenwerking met bijvoorbeeld andere gemeenten of het onderbrengen bij een Omgevingsdienst niet beter past.

Deze studiedag heeft als doel om bestuurders en managers te informeren over de voor- en nadelen van zelf blijven doen dan wel uitplaatsen van vth-taken, dit in het licht van toekomstige ontwikkelingen. Er zal “van buiten naar binnen” worden gekeken vanuit de vraag: Welke (toekomstige) eisen stellen wetgever, bestuur, management, samenleving en medewerkers aan dit taakveld? Aan het einde van de studiedag nemen de deelnemers voldoende bagage mee naar huis om in hun eigen bestuurlijke en ambtelijke omgeving een passende afweging te maken. Ook is er goed totaalbeeld van de impact en omvang van het uitplaatsingsproces.

Er zullen concrete ervaringen uit de praktijk van een afgerond uitplaatsingsproces worden gebruikt. Niet om vanuit die ervaringen een “blauwdruk” mee te geven. Wel om met elkaar de kansen, risico’s en valkuilen te benoemen. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en achtergrondinformatie. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

De doelgroep betreft dagelijks bestuurders, managers en senior-medewerkers van gemeenten, samenwerkingsverbanden en Regionale Uitvoeringsdiensten.

Programma:

09.30- 11.30 uur:  

Waarom heroriëntatie op de VTH-taken?

Waarom is een heroriëntatie op de uitvoering van de vth-taken nodig? Bij het zoeken naar antwoorden op die vraag komen op hoofdlijnen zowel intrinsieke waarden  als “harde” bestaande en nieuwe  kwaliteitseisen voor vth, aan de orde.

11.45 – 12.45 uur:

1e deel van Nieuwe wettelijke kwaliteitseisen en het “toekomstproof” zijn.

Wat betekenen de nieuwe wettelijke kwaliteitseisen voor de dagelijkse praktijk en mijn organisatie? Ben ik nog wel “toekomstproof”? Welke organisatievormen zijn denkbaar? U ontvangt antwoorden op deze vragen.

13.45 – 14.45 uur:

2e deel van Nieuwe wettelijke kwaliteitseisen en het “toekomstproof” zijn.

15.00 – 16.15 uur:

Procesaanpak

Hoe kom je tot een goede en heldere procesaanpak neergezet voor alle betrokken partijen: medewerkers, management en bestuur?  Waar bouw je de go/no go-momenten in de aanpak in? De vragen worden beantwoord vanuit alle mogelijke invalshoeken: inhoud, wetgeving, werkprocessen, organisatie en communicatie met externe partijen. Ook komen specifieke valkuilen aan de orde.

16.15 – 16.30 uur:

Evaluatie

Docent:

mr. Leo Mes, zelfstandig gevestigd adviseur en interim-manager binnen de lokale overheid. Leo heeft ruime ervaring opgedaan in dienst van diverse gemeenten en de laatste 10 jaar als zelfstandige. Hij is vernieuwend, resultaat- en mensgericht én kent de problematiek vanuit de praktijk.

Investering:

€ 475,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus, lunch en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany

Wilt u dit programma binnen uw eigen organisatie of voor een aantal door u geselecteerde organisaties wilt organiseren? Hiervoor verzorgen wij naast open inschrijving, ook incompany studiedagen waarbij met de specifieke wensen van u en uw organisatie rekening kan worden gehouden. Wij informeren wij u graag! Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

mr. Leo Mes (vakinhoudelijk)
+31 (0)623 635 886
leozolide@gmail.com

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
13-06-2017
Tijd:
09.30 - 16.30
Kosten:
€ 475

Docent

mr. Leo Mes

Locatie

Kasteel Woerden

Kasteel 3, 3441 BZ  Woerden
+ Google Maps