Subsidierecht in de praktijk

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Subsidierecht in de praktijk

20-06-2017 van 09.30 - 16.30

€ 475

Doel:

Het subsidierecht is het juridische middel voor het verstrekken van subsidies. Dit recht is vastgelegd in de Algemene wet bestuursrecht en in verschillende algemene en bijzondere subsidieverordening van overheden.

De uitvoering van het subsidierecht roept in de praktijk veel vragen op, zoals hoe verlopen de verschillende aanvraagprocedures? Kan een langlopende subsidierelatie worden beëindigd? Moet er worden aanbesteed? Wanneer is er sprake van subsidie en wanneer van een opdracht? Hoe staat het met staatssteun?

Deze eendaagse cursus geeft inzicht in het subsidierecht en geeft antwoorden op de vragen die in de praktijk gesteld worden. Aan de hand van praktijkvragen en jurisprudentie worden de subsidiebepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Model-Algemene subsidieverordening behandeld. Tijdens de cursus is ruim voldoende gelegenheid om eigen praktijkvragen te stellen.

U ontvangt een week voordien een intakeformulier waarop bijzondere aandachtspunten dan wel specifieke vragen kunnen worden aangegeven. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, achtergrondinformatie en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

De cursus ‘Subsidierecht in de praktijk’ is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen die zich in de praktijk bezighouden met subsidies. De cursus is ook geschikt voor leidinggevenden en subsidiecoördinatoren. Daarnaast is deze cursus interessant voor juridisch medewerkers, secretarissen van bezwaarschriftencommissies en medewerkers van gesubsidieerde instellingen. Voorts een ieder die meer wil weten over subsidierecht in de gemeentelijke praktijk. Gedacht kan worden aan: beleidsmedewerkers, maar ook aan raadsleden, ontwikkelaars, belangenbehartigers etc.

De te behandelen onderwerpen:

  • De Awb, de Asv en beleidsregels;
  • Soorten subsidies;
  • Beheersinstrumenten;
  • Subsidieaanvraag en -verlening;
  • Subsidievaststelling;
  • Intrekking en wijziging;
  • Betaling en terugvordering;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docent:

mr. Jacques Hofs, vh hoofd van een afdeling juridische zaken en korte tijd raadsgriffier. Free-lance docent bestuursrecht (Algemene wet bestuursrecht en Subsidierecht) en privaatrecht (Gemeenten en privaatrecht). Daarnaast is Jacques secretaris van de adviescommissie voor de bezwaarschriften van het Ctgb. Hij is een zeer ervaren docent en kent de problematiek vanuit zijn dagelijkse praktijk.

Investering:

€ 475,- excl. btw (inclusief syllabus, koffie/thee en lunch). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

mr. Jacques Hofs (vakinhoudelijk)
+31 (0)630 088 296
jacques.hofs@pion-overheidsjuristen.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
20-06-2017
Tijd:
09.30 - 16.30
Kosten:
€ 475

Docent

mr. Jacques Hofs

Locatie

De drie hoefijzers Breda

Ceresstraat 13, 4811 CA  Breda
+ Google Maps