Praten met de pers

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Praten met de pers

02-06-2016 van 13.00 - 16.30

€ 275

Doel:

Communiceren doen we allemaal en zelfs als je zwijgt, stem je toe. Of niet? De wereld van het geschreven en gesproken woord is complex. En dankzij nieuwe, digitale technieken gaat het woord snéller dan ooit, zijn het er méér dan ooit en is de boodschap achter het woord soms onbeduidender dan ooit. Email, twitter, (whats)app, facebook en linkedin. Websites, radio en tv. De papieren krant heeft het nakijken. Met een smartphone of iphone is iedereen, overal en altijd bereikbaar. Wereldwijd in een paar seconden. Goed nieuws, slecht nieuws, feiten en verzinsels, bloopers. Maar nog steeds geldt: reputaties komen te voet en gaan te paard. Hoe ga je daarmee om?

 

Tijdens deze training wordt op een praktische manier uitgelegd hoe je omgaat met de pers. Van eenvoudige maar belangrijke basisbegrippen en uitgangspunten. Tot en met het formuleren van boodschappen en handige tips en trucs. Van onze vrijheid van meningsuiting en de onvolprezen transparantie van de overheden tot en met de wet openbaarheid van bestuur (gratis tot zes kopieën). Wie doet de perswoordvoering en wat ga je zeggen. Wat is je boodschap en met wie moet ik dit afstemmen? Gemeenten, provincies en het rijk worstelen vaak met media en journalisten. En journalisten spelen overheid en politici handig tegen elkaar uit. Hoor en wederhoor toepassen, heet dat. En morgen weer vroeg op voor een nieuw verhaal.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en relevante achtergrondinformatie. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor bestuurders, beleidsmedewerkers, juristen en communicatieadviseurs bij provincies, gemeenten en overheidsdiensten.

 

De te behandelen onderwerpen:

  • Basisbegrippen, doel en middel, boodschap en publiciteit, imago en positionering?
  • Mensen lezen niet … of juist wel?
  • Betrouwbaarheid en integriteit, politiek en overheid?
  • Journalisten en media, media en markt?
  • Woordvoering en boodschap, inhoud en proces?
  • Fortuyn, Wilders en Trump, populist en populair?
  • Door de deelnemers in te brengen praktijkvragen.

 

Docent:

Jeroen Stein. Jeroen is een ervaren free-lance adviseur corporate en marketingcommunicatie. Hij werkte als adviseur en manager communicatie, investor relations en perswoordvoerder voor diverse beursgenoteerde bedrijven en overheden. DAF Trucks, Hollandsche Beton Groep, Wilma International, Van Lanschot Bankiers en advies- en ingenieursbureau DHV. Essent, Rijkswaterstaat, Provincie Limburg en gemeenten.

 

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

 

Contact:

Jeroen Stein (vakinhoudelijk)
+31 (0)642 525 382
steincommunicatie@kpnmail.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
02-06-2016
Tijd:
13.00 - 16.30
Kosten:
€ 275

Docent

Jeroen Stein

Locatie

Kasteel Woerden

Kasteel 3, 3441 BZ  Woerden
+ Google Maps