[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
In 2012 is de Ladder voor duurzame verstedelijking (LDV) geïntroduceerd in de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte, de visie van het Rijk op het gebied van de mobiliteit, bereikbaarheid, ruimte en leefbaarheid. We zijn thans bijna 5 jaar verder en gebleken is dat de Ladder reikt tot zeer grote hoogte… en van een hoge trap kun je diep vallen.
De minister van I en M heeft vele klachten en opmerkingen bij de toepassing van de Ladder gekregen en heeft in november 2015 laten weten dat zij de werking van de Ladder nog eens goed heeft laten nakijken. Zij wil de Ladder aanpassen en de inhoud en reikwijdte tot de bedoeling van de Ladder terug brengen door met name onder meer:[/vc_column_text][ordered_list]
[/ordered_list][vc_column_text]Tijdens deze studiemiddag kijken we terug op de periode 2012-2016 en gaan we met gebruik van de elementen van de LDV 2012 na of de Ladder 2017 meer duidelijk geeft. Moet er een andere Ladder komen of kan worden volstaan met een versteviging of aanpassing? Dit alles ook in het licht van de Omgevingswet.
U ontvangt een week voordien een intakeformulier waarop bijzondere aandachtspunten dan wel specifieke vragen kunnen worden aangegeven. Tijdens de studiemiddag is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. De deelnemers ontvangen bij aanvang een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, achtergrondinformatie en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.[/vc_column_text][vc_column_text]
Deze studiemiddag is bedoeld voor beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ordening, juristen en juridisch medewerkers werkzaam bij gemeenten.
[/vc_column_text][unordered_list style=”circle” animate=”no” font_weight=”light”]
[/unordered_list][vc_column_text]
mr. Jan Ariës, free-lance docent staatsrecht, gemeenterecht, algemeen bestuursrecht en ruimtelijk bestuursrecht. Voorheen griffier en secretaris van de raadscommissie ruimtelijke zaken gemeente Boxtel en thans voorzitter van enkele bezwaarschriftencommissies. Jan is een zeer ervaren docent en kent de problematiek vanuit de praktijk.
€ 275,- excl. btw (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
mr. Jan Ariës (vakinhoudelijk)
+31 (0)629 978 080
jcmaries@kpnmail.nl
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]