Belangwekkende jurisprudentie omtrent realisatie van bouwmarkten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Belangwekkende jurisprudentie omtrent realisatie van bouwmarkten

30-03-2017 van 13.00 - 17.00

€ 275

Doel:

Aan de hand van enkele spraakmakende uitspraken omtrent de realisatie van bouwmarkten, gaan we met elkaar na welke juridische zaken en aspecten aan de orde zijn gekomen en welk verweer en welke antwoorden bij beide zaken zijn gevoerd resp. gegeven. Daar kunnen we in ieder geval de komende jaren nog steeds van leren c.q. gebruik maken. De bestemmingsplanprocedure en daarna – als deze procedure is afgerond- de verleende Omgevingsvergunning geven aanleiding tot alle mogelijke geschillen. Aan de orde komen in ieder geval het toetsingskader bij een bestemmingsplan, het relativiteitsvereiste van art.8:69a Awb en aspecten van de Ladder voor duurzame verstedelijking. Ook de vraag of en hoe de Omgevingswet kan en zal voorkomen dat – ondanks de huidige  nieuwe zaakbehandeling – dergelijke procedures zo uitgebreid, langdurig en kostbaar zijn.  

De studiemiddag beoogt u behulpzaam te zijn bij het “up-to-date” blijven van het “ heden” en daarnaast ook te kijken naar de toekomst. Immers wie zich bezig houdt met de Omgevingswet, mag de huidige actuele ontwikkelingen niet vergeten.

U ontvangt een week voordien een intakeformulier waarop bijzondere aandachtspunten dan wel specifieke vragen kunnen worden aangegeven. Tijdens de studiemiddagen is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, achtergrondinformatie en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

De studiemiddag is bedoeld voor beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ordening, juristen en juridisch medewerkers werkzaam bij gemeenten.

De te behandelen onderwerpen:

 • Het toetsingskader bij een bestemmingsplan;
 • Het relativiteitsvereiste van art.8:69a Awb;
 • Enkele aspecten van de Ladder voor duurzame verstedelijking;
 • Detailhandel (structuurvisie);
 • Verkeerszaken/berekeningen/verkeersbewegingen;
 • Enkele aspecten van het parkeren;
 • Luchtkwaliteit/geluidhinder/Mer;
 • Reclame-uitingen;
 • Uitvoerbaarheid/woon-leef-en bedrijfsklimaat;
 • Vele andere aspecten en zaken.

Docent:

mr. Jan Ariës, free-lance docent staatsrecht, gemeenterecht, algemeen bestuursrecht en ruimtelijk bestuursrecht. Voorheen griffier en secretaris van de raadscommissie ruimtelijke zaken gemeente Boxtel en thans voorzitter van enkele bezwaarschriftencommissies. Jan is een zeer ervaren docent en kent de problematiek vanuit de praktijk.

Investering:

€ 275,- excl. btw (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Contact:

mr. Jan Ariës (vakinhoudelijk)
+31 (0)629 978 080
jcmaries@kpnmail.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
30-03-2017
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 275

Docent

mr. Jan Ariës

Locatie

OKS Amersfoort

Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN  Amersfoort
+ Google Maps