Juridische actualiteiten huurrecht

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Juridische actualiteiten huurrecht

28-06-2016 van 13.00 - 16.30

€ 275

Doel:

Tijdens deze studiemiddag wordt ingegaan op de systematiek van het huurrecht, actuele ontwikkelingen en trends in de rechtspraak en wet- en regelgeving. De meeste gemeenten bezitten een zeer gevarieerde hoeveelheid vastgoed. Het beheer van de gemeentelijke vastgoedportefeuille is een omvangrijke klus. Naast het beheer van het permanente bezit hebben gemeenten in het kader van stedelijke vernieuwing te maken met tijdelijk beheer van panden en gronden. Voorts vragen de maatschappelijke ontwikkelingen steeds meer om specifieke huurcontracten, bijvoorbeeld op het gebied van short stay.

Voor een goed beheer van het gemeentelijk vastgoed is kennis van het huurrecht van groot belang. Het huurrecht is niet altijd eenduidig en helder. De wet bevat veel specifieke regels en valkuilen. Het huurrecht wordt daarnaast voor een belangrijk deel gevormd door de rechtspraak, die lang niet altijd eenduidig is. Voor een goed beheer van de gemeente vastgoedportefeuille is expertise op het gebied van het huurrecht dan ook onontbeerlijk.  

In één middag wordt u bijgepraat over de belangrijkste onderdelen en actualiteiten van het huurrecht. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen, achtergrondinformatie en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Deze studiemiddag is bestemd voor iedereen die binnen de overheid te maken heeft met vastgoed en huurrecht. Enige kennis op het gebied van huurcontracten wordt verondersteld. De cursus is echter zodanig opgezet dat deze ook voor niet-juristen zeer bruikbaar is.

De te behandelen onderwerpen:

 • Hoe stelt u een goed huurcontract op?
 • Welke mogelijkheden en valkuilen zijn er bij beëindiging van huurovereenkomsten?
 • Hoe kan ik de huurprijs bij een lopend contract aanpassen?
 • Wat te doen in geval van faillissement van de huurder/verhuurder?
 • Wanneer heeft de huurder ontruimingsbescherming?
 • Wat zijn de valkuilen bij onderverhuur?
 • Welke regels gelden bij afbraak van huurpanden en realisering bestemmingsplannen?
 • Welke verplichten en rechten zijn er in geval van gebreken aan het gehuurde?
 • Welke regels gelden voor onderhoud en renovaties?
 • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

 

Docent:

mr. Maaike Bomers. Zij is ruim twintig jaar als advocaat werkzaam in de overheids- en vastgoedpraktijk. Zij werkte jarenlang bij een groot, regionaal advocatenkantoor alvorens zij in 2007 met enkele andere advocaten haar eigen advocatenkantoor oprichtte. Naast haar advocatenpraktijk doceert zij onder meer het vak huurrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en voor de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief uitgebreide syllabus en koffie/thee). De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds-.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Contact:

mr. Maaike Bomers (vakinhoudelijk)
+31 (0)24 684 48 86
bomers@2bwadvocaten.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
28-06-2016
Tijd:
13.00 - 16.30
Kosten:
€ 275

Docent

mr. Maaike Bomers

Locatie

OKS Amersfoort

Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN  Amersfoort
+ Google Maps