Inzetbaarheid verbeteren door actieve verzuimregie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inzetbaarheid verbeteren door actieve verzuimregie

06-04-2017 van 13.00 - 17.00

€ 275

Doel:

Actualiteiten verzuim binnen de Overheid

De impact van ziekteverzuim op organisaties is groot. Het beperkt de inzetbaarheid van medewerkers en de bijgaande kosten ervan kunnen fors oplopen.  Verzuim vormt een belangrijk risico voor de inzetbaarheid van organisaties. Het effectief managen van dit risico is dus uitermate lonend! Deze workshop introduceert een nieuwe integrale manier van verzuimregie met praktische handvatten om te komen tot betere reductie en preventie.  

Het verzuim bij de overheid is traditioneel hoger dan in menig andere sector. Daar zijn veel verklaringen voor te geven, maar geen excuses. De overheid werkt met gemeenschapsgeld en zou een voorbeeldfunctie moeten vervullen in regievoering op de kosten van verzuim.   

In de afgelopen jaren zijn de kosten van verzuim naar de werkgever verschoven. Deze trend zal zich de komende jaren toenemend voortzetten. Zo leiden veranderingen in de sociale zekerheid ertoe dat het UWV ook de historische schadelast in rekening zal gaan brengen. Eigen risicodragers (ERD) zoals gemeenten en andere overheidsinstellingen, zullen zich geconfronteerd zien met toenemende eisen die verzekeraars stellen aan de wijze waarop zij het risicomanagementproces hebben ingericht. Maar gaat ook zeker gelden voor thema’s als preventie en duurzame inzetbaarheid!  

Deze workshop helpt HR-functionarissen zich steviger te positioneren in het managen van het verzuimrisico. We geven u een beter inzicht te krijgen in het wettelijk kader, het verzuimgedrag en in alle verzuimkosten, die vaak niet zo zichtbaar zijn. Daarbij wordt HR analytics geïntroduceerd voor verzuim: een actueel thema. U krijgt concrete handvatten aangereikt voor de wijze waarop een HR afdeling beter kan sturen op verzuim, waarbij een nieuw model van verzuimregie het uitgangspunt is. We nemen praktisch met u door hoe u stuurt vanuit cultuur, processen en preventie, de deskundigen die u inzet en de informatie die u hierbij gebruikt.  

In de workshop werkt u met een concrete casus. Door voorafgaand aan de workshop een vragenlijst in te vullen kunnen we u ook tijdens de workshop adviseren over praktische verbeteringen die direct bij u toepasbaar zijn! Het resultaat is inzicht en bewustwording om actiever verzuimregie te voeren. Daarmee legt u de basis voor lagere verzuimkosten en betere inzetbaarheid van medewerkers. We voorzien u van best practices en een adequaat risicomanagementmodel.  

Voor wie:

Deze workshop is bedoeld voor HRM functionarissen en afdelingshoofden HR/bedrijfsvoering bij gemeenten, provincies, waterschappen, ook voor samenwerkingsverbanden van gemeenten.

De te behandelen onderwerpen:

  • Wet en regelgeving bij ziekteverzuim;
  • Inzicht in verzuimgedrag en verzuimrisico’s;
  • Inzicht in directe en indirecte kosten ziekteverzuim;
  • Praktische tips voor het reduceren van ziekteverzuim;
  • HR in control: analytics en sturing;
  • Hoe interventies effectiever te hanteren (casus);
  • Een aanzet voor een persoonlijke analyse met een top3-actieplan voor verdere professionalisering van de eigen verzuimregie;
  • Door de deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docenten:

drs. Sabine Eisses is expert in verandermanagement in verzuimregie. Haar jarenlange ervaring als hoofd bedrijfsvoering, programmamanager en adviseur combineert ze met inhoudelijke kennis van de wet en regelgeving over verzuim, psychisch verzuim en duurzame inzetbaarheid.

drs. Peter Lapperre MBA heeft met een achtergrond in de verzekeringswereld veel ervaring met risicomanagement en verzuimregie. Hij is als postdoc verbonden aan de Erasmus Universiteit. 

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

drs. Sabine Eisses (vakinhoudelijk)
+31 (0)615 476 139
sabineeisses@sisterschange.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
06-04-2017
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 275

Docenten

drs. Sabine Eisses
drs. Peter Lapperre MBA

Locatie

Dominicanenklooster Zwolle

Assendorperstraat 29, 8012 DE  Zwolle
+ Google Maps