Hoofdzaken

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoofdzaken

19-04-2018 van 13.00 - 17.00

€ 295

Doel:

Psychische klachten komen veel voor. Meer dan een miljoen werknemers loopt jaarlijks het risico op burn-out, somberheid, angst en andere psychische klachten. Onzekerheid over de eigen toekomst, financiële zorgen en/of veranderingen in werk of organisatie in combinatie met de eigen persoonskenmerken kunnen leiden tot psychische problemen. Het vroegtijdig (h)erkennen van klachten en het bespreekbaar maken ervan is belangrijk om te voorkomen dat klachten verergeren en leiden tot verzuim of langdurig uitval.      

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan het ontstaan, het beloop en de behandeling van veel voorkomende psychische klachten. Wanneer is er sprake van een psychisch probleem? Welke psychische problemen komen het meeste voor? Hoe maak je onderscheid tussen “normaal” gedrag, symptomen, stoornissen, persoonlijkheid en klachten? Wanneer is behandeling geïndiceerd? Welke soorten behandeling bestaan er? We geven een state of the art overview van de huidige inzichten van veel voorkomende psychische klachten. In deze workshop reiken we een gemeenschappelijke bril aan om klachten, problemen en stoornissen te leren zien en herkennen. We besteden aandacht aan de behandeling van diverse klachten. Zodat duidelijk wordt wanneer coaching een goed instrument is. Of therapie aan de orde is. Of andere interventies nodig zijn.

Na het volgen van deze workshop:

  • Zijn deelnemers in staat veel voorkomende psychische klachten te herkennen;
  • Kunnen deelnemers het verschil maken tussen gedrag, persoonlijkheid, symptoom, klacht en stoornis;
  • Weten deelnemers wat passende interventies zijn en wanneer deze in te zetten.

Doelgroep:

Deze expertisesessie is interessant voor gemeentesecretarissen, lijnmanagers, HR adviseurs en casemanagers. Voorts een ieder met belangstelling voor het onderwerp.

Docenten:

drs. Babs van den Berg. Na haar studie klinische psychologie werkte Babs als psycholoog bij de afdeling SPGH bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 2003 is zij vooral als manager werkzaam geweest bij de grootste GGZ aanbieder van Nederland. drs. Sabine Eisses. Na haar studie psychologie werkte Sabine als psycholoog in een jeugdgevangenis. Gedurende haar loopbaan werkte zij als verandermanager, lijnmanager en adviseur. Sabine zal ingaan de op werksetting waarin psychische problemen voorkomen en het voorkomen en verkorten van verzuim dat voorkomt als gevolg van (werk)gerelateerde psychische problemen.

Investering:

€ 295,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

drs. Sabine Eisses (vakinhoudelijk)
+31 (0)615 476 139
sabineeisses@sisterschange.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
19-04-2018
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 295

Docenten

drs. Sabine Eisses
drs. Babs van den Berg

Locatie

BCN Utrecht CS

Catharijnesingel 48, 3511 GC  Utrecht
+ Google Maps