Grondzaken

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Grondzaken

31-10-2017 van 13.00 - 17.00

€ 275

Doel:

Vastgoedtransacties, overeenkomsten over grondexploitaties en grondbeleid zijn interessante en dynamische onderwerpen. Ook vanuit juridische optiek valt hierover het nodige te melden. Tijdens deze actualiteitenmiddag Grondzaken gaan we aan de hand van actuele voorbeelden uit de rechtspraak in op de dagelijkse grondzakenpraktijk. Welke interessante uitspraken heeft de rechter recent gedaan over vastgoedtransacties? En welke over de grondexploitatiewet? Ook samenwerking bij gebieds- en locatieontwikkeling en de toepassing van de staatssteunregels zijn vaste ingrediënten voor een actualiteitenmiddag over Grondzaken.

U wordt van harte uitgenodigd om zowel vooraf als tijdens de studiemiddag uw eigen juridische vragen in te brengen. Voor vragen en discussie is uiteraard voldoende gelegenheid. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen, achtergrondinformatie en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Reactie van eerdere deelnemer(s):

‘Alle’ actualiteiten goed aan bod gekomen! 

Voor wie:

Deze actualiteitenmiddag is met name bestemd voor (beleids)medewerkers van (gemeentelijke) afdelingen grondzaken, vastgoed en vastgoedbedrijven en voor (beleids)medewerkers in de RO-sector.

De te behandelen onderwerpen en vragen:

  • Actuele voorbeelden uit de rechtspraak over vastgoedtransacties (goederen-/verbintenissenrecht);
  • Grondexploitatiewet (afdeling 6.4 Wro);
  • Samenwerking bij gebieds-/locatieontwikkeling;
  • Grondzaken en de staatssteunregels;
  • Actuele jurisprudentie;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docent:

mr. drs. Maarten Eurlings is werkzaam als advocaat bij de provincie Gelderland en 2BW Advocaten in Nijmegen. Maarten is gespecialiseerd in de overheids- en vastgoedpraktijk en volgt de juridische actualiteit hierover op de voet. Voor zijn overstap naar de advocatuur was Maarten onder meer werkzaam als vastgoed-/  en grondzakenjurist.

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis. Hiertoe ontvangen wij graag een e-mailbericht met daarin de namen en voorletters van de deelnemers.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

mr. drs. Maarten Eurlings (vakinhoudelijk)
+31 (0)644 553 261
eurlings@2bwadvocaten.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
31-10-2017
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 275

Docent

mr. drs. Maarten Eurlings

Locatie

Amershof Amersfoort

Snouckaertlaan 11, 3811 MA  Amersfoort
+ Google Maps