Gemeenteraad en informatievoorziening door prof. Douwe Jan Elzinga

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gemeenteraad en informatievoorziening door prof. Douwe Jan Elzinga

14-06-2016 van 13.00 - 16.30

€ 275

Doel:

De controlerende rol van de gemeenteraad staat of valt met een adequaat systeem van informatievoorziening. De griffies spelen hierin een cruciale rol, maar ook gemeenteraden moeten duidelijk aangeven welke informatie men wel en welke men niet wil. Te veel informatie is even erg als te weinig informatie. Informatie is lang niet altijd objectief en dan rijst de vraag hoe de gemeenteraden die informatie wel min of meer kunnen objectiveren? Het gaat hier om macht en tegenmacht en dat vereist bezinning op de manier waarop informatiestromen worden geordend.

Deze masterclass is bedoeld voor griffiers en griffiemedewerkers, maar ook voor raadsleden en bestuurders. De deelnemers worden intensief betrokken bij de gedachtewisseling en er wordt gereflecteerd op informatievraagstukken uit de bestuurspraktijk. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Deze masterclass is bedoeld voor griffiers en griffiemedewerkers, maar ook voor raadsleden en bestuurders en andere belangstellenden, die zich bezig houden met het thema gemeenteraad en informatievoorziening.

Docent:

prof. mr. D.J. (Douwe Jan) Elzinga, hoogleraar bestuursrecht en auteur van een ruim aantal boeken en handboeken over staatsrecht, politiek en bestuur. Elzinga was voorzitter van de commissie-Elzinga, de staatscommissie voor Dualisme en Lokale Democratie. Deze commissie presenteerde begin deze eeuw haar eindrapport. Op basis van dit advies kwam de Wet dualisering gemeentebestuur tot stand.

Investering:

€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Contact:

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
14-06-2016
Tijd:
13.00 - 16.30
Kosten:
€ 275

Docent

prof. mr. Douwe Jan Elzinga

Locatie

Kasteel Woerden

Kasteel 3, 3441 BZ  Woerden
+ Google Maps