[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Indien een gemeente kiest (dan wel blijft kiezen) voor een primair faciliterende rol, dan is het van belang de mogelijkheden voor gemeentelijke regie vanuit die rol goed in beeld te hebben. Tijdens deze studiemiddag zal daarom – na een schets van andere mogelijkheden – vooral worden ingegaan op de mogelijkheden voor faciliterend grondbeleid. Op de reikwijdte van met name anterieure overeenkomsten zal uitvoerig aandacht worden gegeven. Belangrijk onderwerp daarbij is het antwoord op de vraag waar de grenzen van de gemeentelijke regie bij faciliterend grondbeleid liggen, zowel in financiële zin als wat betreft regie. Daarbij komt onder meer artikel 122 Woningwet aan bod. Ook zal een doorkijk worden gegeven naar de regeling inzake grondexploitatie zoals deze is voorzien in de Omgevingswet die op 1 juli 2015 door de Tweede Kamer is aangenomen.
Projectleiders, medewerkers grondbedrijf, planeconomen en juristen grondzaken/economische zaken werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden. Collegeleden en leden van gedeputeerde staten. Voorts: (beleids)medewerkers bij beleggers en projectontwikkelaars.
dr. ir. Arjan Bregman, research fellow Amsterdam School of Real Estate en tevens verbonden aan het Instituut voor Bouwrecht in Den Haag. Daarnaast heeft hij een eigen adviesbureau op het gebied van publiek-private samenwerking, ruimtelijk bestuursrecht en grondbeleid.
€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]