Europees recht voor gemeente ambtenaren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Europees recht voor gemeente ambtenaren

30-10-2018 van 13.00 - 17.00

€ 295

Doel:

De invloed van Europa op de dagelijkse praktijk binnen gemeenten wordt steeds meer gevoeld en opgemerkt. Het is daarom verstandig om een basiskennis te hebben van de instellingen van de Europese Unie en hun werking. Daarnaast is het van belang om te weten hoe het Europese wetgevingsproces in elkaar steekt; wat de mogelijkheden zijn en óf en hoe er doorwerking binnen de Nederlandse rechtsorde plaatsvindt. Uiteraard mag daarbij kennis van de Europese rechterlijke instanties niet ontbreken. Deze cursus biedt u die basiskennis en geeft u handvaten om met zelfvertrouwen aan de slag te gaan met het Europese recht.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Omdat deze cursus u een basis geeft van het Europese recht, is deze cursus zowel interessant voor ambtenaren van de afdeling Juridische Zaken, als van de diverse vakafdelingen binnen de gemeente.

De te behandelen onderwerpen:

  • Instellingen Europese Unie;
  • Europees wetgevingsproces;
  • Doorwerking binnen Nederland;
  • Rechterlijke instanties;
  • Toegang tot het Europese recht;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docent:

mr. Charlotte Raaimakers. Zij heeft Internationaal en Europees Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2011 was Charlotte werkzaam als advocaat binnen het civiele (vastgoed)recht bij een groot advocatenkantoor in Nijmegen. Op dit moment is Charlotte verbonden aan Linssen advocaten in Tilburg en is zij (mede) werkzaam binnen de vakgroep cassaties.

Investering:

€ 295,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis. Hiertoe ontvangen wij graag een e-mailbericht met daarin de namen en voorletters van de deelnemers.

Contact:

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
30-10-2018
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 295

Docent

mr. Charlotte Raaimakers

Locatie

Dominicanenklooster Zwolle

Assendorperstraat 29, 8012 DE  Zwolle
+ Google Maps