[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Na de Tweede en Eerste Kamer doorlopen te hebben, is de Wet natuurbescherming op 19 januari 2016 in het Staatsblad gepubliceerd. Naar verwachting treedt deze nieuwe wet op 1 januari 2017 in werking, zo heeft het ministerie van Economische Zaken laten weten.
De Wet natuurbescherming vervangt straks drie wetten: de Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet. Een omvangrijke en ambitieuze operatie van de wetgever, met belangrijke gevolgen voor de huidige taken en bevoegdheden van zowel provincies als gemeenten.
Het is dan ook goed om nader stil bij de inhoud en de (mogelijke) consequenties van de op handen zijnde Wet natuurbescherming voor de praktijk.
In één middag wordt u bijgepraat over de belangrijkste onderdelen en actualiteiten van de Wet natuurbescherming. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen, achtergrondinformatie en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.
Deze studiemiddag is bestemd voor iedereen die binnen de overheid te maken heeft met de Wet natuurbescherming. Enige kennis hieromtrent wordt verondersteld. De cursus is echter zodanig opgezet dat deze ook voor niet-juristen zeer bruikbaar is.
1. Welke onderwerpen regelt de nieuwe Wet natuurbescherming?
2. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de huidige wetgeving?
3. Zijn er haken en ogen aan de toekomstige uitvoering van de nieuwe wet?
4. Slot: de uiteindelijke doelstelling van het kabinet is integratie van de Wet natuurbescherming in de Omgevingswet.
mr. Maarten Baneke. Maarten is sinds 1987 werkzaam bij Dirkzwager advocaten & notarissen. Hij heeft ruime ervaring als advocaat voor overheden op het gebied van privaatrecht en publiekrecht, zowel in advisering als gerechtelijke procedures. Maarten is bestuurslid van de specialistenvereniging: Vereniging van Milieurechtadvocaten.
€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief uitgebreide syllabus en koffie/thee). De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds-.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
mr. Maarten Baneke (vakinhoudelijk)
baneke@dirkzwager.nl
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]