Civiel procederen voor ambtenaren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Civiel procederen voor ambtenaren

13-11-2018 van 13.00 - 17.00

€ 295

Doel:

Ook de overheid ontkomt er soms niet aan om de gang naar de civiele rechter te maken, als eiseres of als gedaagde. In dat geval is het goed om als ambtenaar te weten wat je te wachten staat. In deze cursus zullen de basisbeginselen van het civiele procesrecht worden geschetst. Ook zult u kennismaken met het belangrijkste en tevens meest lastige onderwerp: de stelplicht en bewijslast. Omdat je tevoren nooit kunt weten of er in een bepaald dossier nog ooit geprocedeerd zal gaan worden, is het goed om op de hoogte te zijn van deze basisbeginselen zodat daarop geanticipeerd kan worden en een goede dossieropbouw tot uw DNA gaat behoren.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Omdat deze cursus u alert maakt op zaken waar u in een eventuele gerechtelijke procedure tegenaan kunt lopen, is deze cursus zowel interessant voor ambtenaren van de afdeling Juridische Zaken, als van de diverse vakafdelingen.

De te behandelen onderwerpen:

  • De sector kanton, de sector civiel en de afdeling kort geding;
  • De formele eisen aan processtukken;
  • Wat te verwachten ter zitting?
  • Stelplicht en bewijslast;
  • Verzet en hoger beroep;
  • De executie van het vonnis;
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docent:

mr. Charlotte Raaimakers. Zij heeft Internationaal en Europees Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2011 was Charlotte werkzaam als advocaat binnen het civiele (vastgoed)recht bij een groot advocatenkantoor in Nijmegen. Op dit moment is Charlotte verbonden aan Linssen advocaten in Tilburg en is zij (mede) werkzaam binnen de vakgroep cassaties.

Investering:

€ 295,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis. Hiertoe ontvangen wij graag een e-mailbericht met daarin de namen en voorletters van de deelnemers.

Contact:

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
13-11-2018
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 295

Docent

mr. Charlotte Raaimakers

Locatie

Kasteel Woerden

Kasteel 3, 3441 BZ  Woerden
+ Google Maps