[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Tijdens deze cursus is het de bedoeling aan de hand van een aantal recente en actuele uitspraken over bestemmingsplannen in te gaan op een aantal aspecten/onderwerpen op basis van de Wet ruimtelijke ordening en daarbij handvatten aan te reiken om “toekomstbestendig te zijn” voor de nog resterende periode van het “oude” bestemmingsplan. Tevens zal aan de hand van een casus worden ingegaan op de vele aspecten van het huidige bestemmingsplan.
Deze cursus beoogt u behulpzaam te zijn bij het “up-to-date” blijven van het “ heden” en daarnaast ook te kijken naar de toekomst. Immers wie zich bezig houdt met de Omgevingswet, mag de huidige actuele ontwikkelingen niet vergeten. De te verwachten wijzigingen in regelgeving en rechtspraak zullen de komende jaren nog steeds omvangrijk zijn.
Hoe beoordeelt de bestuursrechter de beroepsgrond dat niet is aangetoond dat er behoefte is aan woningen en deze bovendien afbreuk doen aan de leefbaarheid ter plaatse en in strijd zijn met de beroemde “Ladder”?
Op welke manieren kunnen de parkeerregels in een bestemmingsplan in overeenstemming worden gebracht met de nieuwe parkeerregels?
Kent u de jurisprudentieregels over: concurrentie, leegstand, behoefte aan nieuwe winkels en gevolgen voor bestaande winkels?
Wat weet u te vertellen over de mogelijkheden bij een CHW-bestemmingsplan PLUS met verbrede reikwijdte? Een nieuw fenomeen?
Op deze cursusdag worden – naast een antwoord op de hier boven gestelde vragen- een aantal actuele vragen met betrekking tot bestemmingsplannen bediscussieerd en beantwoord. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de handouts van de PowerPoint presentatie, achtergrondinformatie en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.
De studiemiddag is bedoeld voor beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ordening, juristen en juridisch medewerkers werkzaam bij gemeenten.
[/vc_column_text][unordered_list style=”circle” animate=”no” font_weight=”light”]
[/unordered_list][vc_column_text]
mr. J.C.M. Ariës, free-lance docent staatsrecht, gemeenterecht, algemeen bestuursrecht en ruimtelijk bestuursrecht. Vh plv. griffier en secretaris van de raadscommissie ruimtelijke zaken gemeente Boxtel en thans voorzitter van enkele bezwaarschriftencommissies. Jan is een zeer ervaren docent en kent de problematiek vanuit de praktijk.
€ 475,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus, lunch en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis. Hiertoe ontvangen wij graag een e-mailbericht met daarin de namen en voorletters van de deelnemers.
Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.
mr. J.C.M. Ariës (vakinhoudelijk)
+31 (0)629 978 080
jcmaries@kpnmail.nl
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]