Algemeen en omgevingsbestuursrecht

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Algemeen en omgevingsbestuursrecht

06-11-2018 van 13.00 - 17.00

€ 295

Doel:

De Omgevingswet komt er. Het is goed daartoe alle voorbereidingen te treffen en zoveel mogelijk daarop vooruit te lopen o.m. door bestemmingsplannen – al dan niet met verbrede reikwijdte en nog meer flexibiliteit – voor te bereiden en daarmee in te spelen op de komende omgevingsplannen en omgevingsvisies.

Dit alles neemt niet weg dat in de periode 2018 – 2021 de gemeentelijke werkzaamheden van voorbereiden, plannen maken  en vergunningverlening ook moeten doorgaan op basis van de huidige wetgeving die ook vaak aan verandering onderhevig is. Er is immers een grote achterstand ontstaan door de economische crisis op het terrein van het bouwen in allerlei gradaties. Daarbij is van belang dat nog gebruik moet worden gemaakt van de thans aanwezige instrumenten en de kennis en toepassing daarvan.

Tijdens deze studiemiddag zal aandacht worden besteed aan diverse actuele onderwerpen, maar vooral aan de mogelijkheden en onmogelijkheden die de Crisis-en Herstelwet  biedt en de gevolgen van de sterk gewijzigde Bouwverordening en dan met name het parkeervraagstuk, de afschaffing van de actualiseringsplicht voor bestemmingsplannen en actuele onderwerpen en jurisprudentie.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de handouts van de PowerPoint presentatie, achtergrondinformatie en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

De studiemiddag is bedoeld voor beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ordening, juristen en juridisch medewerkers werkzaam bij gemeenten.

Onderwerpen en vragen die aan de orde komen:

  • De mogelijkheden van de Crisis en Herstelwet, waarin is geregeld het gebruik maken van experimenten,  zulks om de milieugebruiksruimte te optimaliseren;
  • Wat resteert er nog van de Bouwverordening en waar zijn de daarop betrekking hebbende bepalingen gebleven?
  • Waar zijn de bepalingen over het parkeren te vinden en wat is de dynamiek daarbij?
  • De ladder voor stedelijke ontwikkeling: wat is een stedelijk ontwikkelingsproject?
  • Een aantal ontwikkelingen van de Algemene wet bestuursrecht: welke belangrijke rechterlijke uitspraken zijn er te noemen?
  • Wat zit er in de gemeentelijke gereedschapskist ? Welke mogelijkheden en instrumenten?
  • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Docent:

mr. J.C.M. Ariës, free-lance docent staatsrecht, gemeenterecht, algemeen bestuursrecht en ruimtelijk bestuursrecht. Voorheen griffier en secretaris van de raadscommissie ruimtelijke zaken gemeente Boxtel en thans voorzitter van enkele bezwaarschriftencommissies. Jan is een zeer ervaren docent en kent de problematiek vanuit de praktijk.

Investering:

€ 295,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis. Hiertoe ontvangen wij graag een e-mailbericht met daarin de namen en voorletters van de deelnemers.

Uitvoering incompany
Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de incompany mogelijkheden voor uw organisatie. Neemt u contact op via info@bureau-kennis.net voor een prijsopgave.

Contact:

mr. J.C.M. Ariës (vakinhoudelijk)
+31 (0)629 978 080
jcmaries@kpnmail.nl

drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net

Aanmelden

 

Aanhef*

Voorletters*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Uw e-mail*

Organisatie

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Inkoopnummer/projectnummer

Please leave this field empty.

Gegevens

Datum:
06-11-2018
Tijd:
13.00 - 17.00
Kosten:
€ 295

Docent

mr. Jan Ariës

Locatie

BCN Eindhoven

Kennedyplein 204, 5611 ZT  Eindhoven
+ Google Maps