Praten met de pers

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

Communicatie

 

Praten met de pers

Communiceren doen we allemaal en zelfs als je zwijgt, stem je toe. Of niet? De wereld van het geschreven en gesproken woord is complex. En dankzij nieuwe, digitale technieken gaat het woord snéller dan ooit, zijn het er méér dan ooit en is de boodschap achter het woord soms onbeduidender dan ooit. Email, twitter, (whats)app, facebook en linkedin. Websites, radio en tv. De papieren krant heeft het nakijken. Met een smartphone of iphone is iedereen, overal en altijd bereikbaar. Wereldwijd in een paar seconden. Goed nieuws, slecht nieuws, feiten en verzinsels, bloopers. Maar nog steeds geldt: reputaties komen te voet en gaan te paard. Hoe ga je daarmee om?

Tijdens deze training wordt op een praktische manier uitgelegd hoe je omgaat met de pers. Van eenvoudige maar belangrijke basisbegrippen en uitgangspunten. Tot en met het formuleren van boodschappen en handige tips en trucs. Van onze vrijheid van meningsuiting en de onvolprezen transparantie van de overheden tot en met de wet openbaarheid van bestuur (gratis tot zes kopieën). Wie doet de perswoordvoering en wat ga je zeggen. Wat is je boodschap en met wie moet ik dit afstemmen? Gemeenten, provincies en het rijk worstelen vaak met media en journalisten. En journalisten spelen overheid en politici handig tegen elkaar uit. Hoor en wederhoor toepassen, heet dat. En morgen weer vroeg op voor een nieuw verhaal.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en relevante achtergrondinformatie.

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor bestuurders, beleidsmedewerkers, juristen en communicatieadviseurs bij provincies, gemeenten en overheidsdiensten.

De te behandelen onderwerpen:

[/vc_column_text][unordered_list style=”circle” animate=”no” font_weight=”light”]

  • Basisbegrippen, doel en middel, boodschap en publiciteit, imago en positionering?
  • Mensen lezen niet … of juist wel?
  • Betrouwbaarheid en integriteit, politiek en overheid?
  • Journalisten en media, media en markt?
  • Woordvoering en boodschap, inhoud en proces?
  • Fortuyn, Wilders en Trump, populist en populair?
  • Door de deelnemers in te brengen praktijkvragen.

[/unordered_list][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][button icon=”” target=”_self” text=”Contact opnemen” link=”https://www.bureau-kennis.net/contact/” hover_color=”#ffffff” hover_background_color=”#62c8e9″ hover_border_color=”#62c8e9″][/vc_column][/vc_row]