[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheidsorganisaties werken op veel manieren samen. Zowel onderling als met bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties. Tal van opgaven vragen om een gezamenlijke aanpak. Of het nu gaat om stedelijke vernieuwing, natuurontwikkeling of in het sociale domein. Onder de noemer van co-creatie en partnerschap ontstaan allerlei samenwerkingsverbanden. Maar welke samenwerkingsvormen zijn er eigenlijk? Welke juridische spelregels gelden er? En wat is de juiste samenwerkingsvorm voor mijn opgave? Hoe maak ik de juiste keuze?
Na afloop van de studiedag:
U wordt van harte uitgenodigd om zowel vooraf als tijdens de studiemiddag uw eigen juridische vragen over samenwerking in te brengen. Voor vragen en discussie is uiteraard voldoende gelegenheid. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen, achtergrondinformatie en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.
De doelgroep betreft (beleids)medewerkers bij (organisatie)adviesbureaus, gemeenten, provincies, waterschappen, gemeenschappelijke regelingen en andere overheidsinstanties die werken voor/aan samenwerkingsverbanden met de overheid.
U krijgt aan de hand van praktijkvoorbeelden en voorbeelden uit de actuele rechtspraak antwoorden op de volgende vragen:
mr. drs. Maarten Eurlings, advocaat op het gebied van overheid, vastgoed en omgevingsrecht. Maarten is gespecialiseerd in de juridische aspecten van overheidshandelen, zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk. Tevens is hij voorzitter/lid van een gemeentelijke bezwarencommissie. Regelmatig adviseert Maarten overheden en private partijen over de organisatie van samenwerking door en met overheidsorganisaties.
€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
drs. Maarten Eurlings (vakinhoudelijk)
+31 (0)246 844 886
eurlings@2bwadvocaten.nl
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]