[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Nu de crisis voorbij is komen er steeds meer kansen voor nieuwe projecten in het kader van gebiedsontwikkeling. Bij deze projecten zullen gemeenten, net zoals voor de crisis op uitgebreide schaal het geval was, samenwerken met marktpartijen. Dit betekent niet dat de samenwerking met marktpartijen zonder meer kan worden ‘gekopieerd’ uit het verleden. Zowel gemeenten als marktpartijen hebben vandaag de dag een andere risicoperceptie dan voor 2008. Wat ten opzichte van een aantal jaren geleden ook wezenlijk is gewijzigd is (het inzicht in) de reikwijdte van de (Europese) regelgeving op het gebied van aanbesteding en staatssteun.
Tijdens deze studiemiddag staat de vraag ‘hoe passen afspraken met marktpartijen in het kader van gebieds- en vastgoedontwikkeling binnen Europeesrechtelijke kaders’ centraal. De reikwijdte van de regelgeving en de recente jurisprudentie op het gebied van zowel aanbesteding als staatssteun wordt uit de doeken gedaan.
Projectleiders, medewerkers grondbedrijf, planeconomen en juristen grondzaken/economische zaken werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden. Collegeleden en leden van gedeputeerde staten. Voorts: (beleids)medewerkers bij beleggers en projectontwikkelaars.
dr. ir. Arjan Bregman, research fellow Amsterdam School of Real Estate en tevens verbonden aan het Instituut voor Bouwrecht in Den Haag. Daarnaast heeft hij een eigen adviesbureau op het gebied van publiek-private samenwerking, ruimtelijk bestuursrecht en grondbeleid.
€ 275,- excl. btw p.p. (inclusief syllabus en koffie/thee). De btw is verrekenbaar met het btw-compensatiefonds voor gemeenten.
Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.
drs. Ben Bruinier
+31 (0)615 594 404
info@bureau-kennis.net[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]